SSD

SSD’s zijn in alle opzichten beter dan harde schijven en worden steeds betaalbaarder. Een PC zonder SSD raden wij eigenlijk niet meer aan, omdat SSD’s veel sneller zijn, een langere levensduur hebben en geen geluid of trillingen veroorzaken. Een SSD in je systeem zorgt ervoor dat Windows sneller aanvoelt en laadschermen in games veel korter zijn. Een SSD komt in 256gb, 500gb, 1tb en 2tb en komen ook als een external SSD.

Hoeveel sneller is een SSD dan een HDD?

Het is altijd SSD vs HDD, het ligt erg aan wat voor SSD of HDD je hebt, maar normaal gesproken is een SSD wel 4 keer zo snel als een HDD. Dit komt omdat een SSD direct data verzendt. Dit merk je aan de opstarttijd van je pc, dat duurt met een SSD ongeveer 15 seconden vergeleken met een HDD die er 45 seconden tot een minuut over doet. Bovendien laad een SSD je programma’s en games met de helft sneller dan een HDD, nu is de vraag SSD of HDD voor gaming ook beantwoord.

 

M.2 SSD

Een M.2 SSD is niet alleen kleiner dan een HDD en SATA SSD, hij is ook behoorlijk wat sneller. Een HDD haalt gemiddeld 150mb/s  en een SATA SSD gemiddeld 550mb/s. Een M.2 SSD haalt gemiddeld een indrukwekkende 3500mb/s dit is bijna 6x zo snel als een SATA SSD. M.2 SSD’s komen in 256 GB, 500 GB, 1tb, 2tb en 4tb dus genoeg keuze! Nog een voordeel aan de M.2 SSD is dat hij helemaal stil is, vergeleken met een HDD die je wel hoort in je computer.

 

Samsung 980 pro

De Samsung 980 pro is één van de pareltjes in de SSD wereld, hij komt in 250 GB, 500 GB, 1tb en 2tb. De snelheid van deze SSD is grens verleggend, de Samsung 980 pro heeft namelijk leessnelheden tot 7.000mb/s! Dit komt omdat er gebruik wordt gemaakt van een PCIe 4.0²-interface in plaats van een PCIe 3.0.  Deze SSD is ontworpen voor zware toepassingen in gaming, graphics, data analyse en meer.

 

SSD 1TB

Een SSD komt in verschillende opslag capaciteiten. 1tb is de meest populaire capaciteit omdat dit vaak genoeg is voor gaming, daarom bieden wij 1TB SSD’s van WD Blue, MSI en Gigabyte aan. Ben jij opzoek naar een budget SSD? Dan is de WD Blue SN550 1TB zeker iets voor jou als je opzoek bent naar meer snelheid dan is de Gigabyte Aorus Gen4 1TB de beste keuze voor jou.

Transparant over onderdelen & prestaties

Met kwaliteitscertificaat

Veilig & verzekerd verzonden

Toegang tot exclusieve Redux Community

Mint ICT B.V. KvK Nummer 83249575 | BTW Nummer NL862792277B01