Voeding

De onderdelen van je PC moeten van genoeg stroom worden voorzien. Dat is de taak van de voeding. Misschien niet het spannendste onderdeel van je PC, maar wel een hele belangrijke. Zorg ervoor dat hij genoeg stroom kan leveren en dat hij van degelijke kwaliteit is, je onderdelen rekenen op je!

 

Voeding PC

De voeding (PSU) is een cruciaal onderdeel van elke PC, het voedt namelijk alle componenten. Dit is iets waarop je moet letten bij het samenstellen van een PC. Als je computer niet genoeg stroom krijgt of als de PSU niet goed werkt, kunnen er een aantal problemen optreden. Er bestaat een kans dat je PC dan niet opstart of het kan worden uitgeschakeld wanneer de vraag naar energie de capaciteit overschrijdt. Er bestaat hierbij ook een kans dat andere componenten intern beschadigd raken door de instabiliteit.

 

Wattages PC voeding

Zoals de cores veel zeggen over de CPU, zo is wattage voor een PSU. Het is de belangrijkste eigenschap waarnaar gekeken moet worden, omdat het je vertelt hoeveel stroom een ​​PSU kan leveren. Een goede vuistregel is om te schieten voor ongeveer 25% of meer van wat de verwachte output voor uw pc is. Dus als uw maximale verwachte output 400 watt is, dan zou een 500W of 550W PSU voldoende moeten zijn en enige toekomstbestendigheid bieden met oog op het eventueel uitbreiden van je PC.

Wat het wattage betreft, is een veelvoorkomende mythe dat voedingen met een hoger wattage meer stroom zouden verbruiken. Onwaar. Als alle componenten in de PC gelijk zijn, verbruikt een voeding van 500 watt niet minder stroom dan een eenheid van 1000 watt. Dat komt omdat de componenten van een systeem -niet de PSU- het stroomverbruik dicteren. Als je 300 watt aan componenten in een systeem hebt, zal het systeem onder belasting 300 watt verbruiken, ongeacht of het systeem is uitgerust met een 500 watt voeding of een 1000 watt voeding. Het wattage van een PSU geeft de maximale hoeveelheid stroom aan die het apparaat kan leveren aan de componenten van je PC, niet hoeveel stroom het uit het stopcontact verbruikt.

 

Plaatsing PSU

De PC voeding bevindt zich onderin je PC case. De computervoedingen hebben een voedingskabelconnector aan de ene kant en meerdere draden aan de andere. Deze draden worden aangesloten op verschillende apparaten in de computer om ze van stroom te voorzien, bijvoorbeeld moederborden en harde schijven. Computervoedingen hebben ook een koelventilator die lucht uit de achterkant van een computer blaast. Ze voorkomen ook oververhitting. .

 

ATX voeding

ATX is een specificatie voor moederborden waaraan veel pc-voedingen voldoen. Dit betekent dat de computer-PSU in een ATX-standaardbehuizing past en samen met een ATX-moederbord in de pc werkt. Een ATX-voeding zou geschikt zijn voor gebruik in een modulaire computer, omdat deze een standaardbehuizing heeft.

Transparant over onderdelen & prestaties

Met kwaliteitscertificaat

Veilig & verzekerd verzonden

Toegang tot exclusieve Redux Community

Mint ICT B.V. KvK Nummer 83249575 | BTW Nummer NL862792277B01