Schijfstation

Moderne computerkasten ondersteunen geen ingebouwde CD/DVD-branders meer. Heb je er toch een nodig? Bekijk dan hier ons aanbod van externe CD/DVD-branders met USB aansluiting.

 

Schijfstation

Heeft je PC of laptop geen optische drive? Externe schijfstations zijn perfect geschikt als je eens een DVD’tje wilt kijken of wilt branden, of natuurlijk voor het spelen van spellen die nog op Cd-rom draaien.

 

Externe DVD speler

Het grote verschil tussen een cd-rom brander en een dvd brander is dat de laatstgenoemde op zowel dvd’s als op cd’s kan schrijven, en deze kan lezen. De dvd-brander is gemakkelijk aan te sluiten op je pc doormiddel van de USB kabel, die vaak bij de brander verpakt zit. Ook kan het station gemakkelijk worden aangesloten op bijvoorbeeld je laptop of tablet.

 

DVD branden

Met een externe DVD brander is het mogelijk om op DVD’s en Cd-rom schijven te branden. Op een DVD kunnen echter meer bestanden worden gezet dan op een Cd-rom. Dit is een gemakkelijke manier voor het extern opslaan van bestanden. Zo creëer je gemakkelijk een back-up!

 

DVD lezen

Natuurlijk is het met een extern schijfstation ook mogelijk om discs te lezen, zo kan je er gemakkelijk Dvd’tjes mee kijken en spellen mee spelen. Zoals eerder benoemd is het met een DVD speler ook  mogelijk om CD’s af te spelen, zo is het dus ook mogelijk om muziek te luisteren via je PC.

 

Waarom hebben moderne PC’s geen schijfstations?

Dit heeft verschillende redenen. Met de komst van sneller internet is het nu nog gemakkelijk om bijvoorbeeld spellen en films te downloaden of streamen. Zo werd de optische drive overbodig. Een andere factor is het energieverbruik. Ondanks dat dit niet veel is, heeft het toch invloed op de levensduur van de batterij.  Daarnaast wordt de voorkant van een case tegenwoordig vaak gebruikt voor koeling & luchtdoorstroom om de hardware op de juiste temperatuur te houden, dit door middel van ventilators. Hierdoor is er ook minder (of geen) plek voor een optische drive.

Transparant over onderdelen & prestaties

Met kwaliteitscertificaat

Veilig & verzekerd verzonden

Toegang tot exclusieve Redux Community

Mint ICT B.V. KvK Nummer 83249575 | BTW Nummer NL862792277B01