Gaming Monitors

Gaming monitoren zijn een goede keuze, deze beschikken in tegenstelling tot normale monitoren over een beter paneel waarmee mooiere kleuren gerealiseerd kunnen worden, je scherper beeld krijgt door een hogere ververs snelheid (Hz) en een snelle responsetijd. Je wilt niet alleen lekker kunnen gamen met je gaming pc, maar wilt natuurlijk ook het beste beeld hebben wat gepaard gaat met de kracht van je gaming pc.

Wat is hertz (Hz)?

Wat is hertz? Hertz wordt beschreven als de eenheid waarin het aantal trillingen per seconden wordt uitgedrukt. Wanneer je games speelt die op een hoge snelheid worden gespeeld, zoals bijvoorbeeld shooters, dan wil je niet dat je beeld onscherp wordt wanneer een snelle beweging wordt gemaakt en daardoor je game ervaring verslechterd. Vaak is het dan verstandig om een monitor te kiezen met een hoge ververs snelheid of refresh rate. Dit wordt uitgedrukt in Hertz (Hz), waarbij normale monitoren over 60Hz beschikken, hebben gaming monitoren veelal 120 of 144Hz panelen en ondersteuning voor FreeSync of G-Sync wat ervoor zorgt dat wanneer je game pc het aankan, de framerate (FPS) op gelijke hoogte wordt gezet als je ververs snelheid, bij een 144Hz paneel dus op 144 FPS. Zo wordt ervoor gezorgd dat het beeld scherp en soepel blijft wanneer snelle bewegingen of acties plaatsvinden in de game.

 

144 Hz monitor

Wil je een 144 Hz monitor? dan heb je bij Redux Gaming voldoende keuze. We bieden diverse 144 Hz monitoren (of hoger) in verschillende resoluties en groottes. Kies bijvoorbeeld voor een 24 inch monitor of een 27 inch monitor.

 

Responsetijd monitor (ms)

De responsetijd, of reactiesnelheid, van je monitor is ook een belangrijke factor in de game wereld. Vooral op competitief niveau is het verstandig om een beeldscherm te nemen met een snelle reactiesnelheid. Deze snelheid wordt uitgedrukt in milliseconden (ms). Hoe minder ms, hoe beter. Dat houdt in dat wanneer je videokaart het signaal doorstuurt naar je beeldscherm, het dus sneller op je scherm verschijnt. Neem een shooter als voorbeeld, wanneer je een beeldscherm hebt met een lage ms en een met een hoge ms, dan zal je bij die met een lagere ms sneller iemand om een hoekje zien komen dan bij het beeldscherm met een hoger ms en dus reactiesnelheid. Nu valt op het gebied van gaming monitoren op dit vlak nog maar weinig te wensen over, want de meesten zitten sowieso altijd onder 5 ms, waarbij 1 ms ongeveer het laagste is op dit moment. Om het verschil te zien moet je zelf al over een ontzettend hoge reactiesnelheid beschikken, dus voor de casual gamer maakt dit verschil niet veel uit. Sommige mensen spelen op hun tv, dat is iets heel anders dan een gaming monitor, de reactiesnelheid van een tv is meestal ontzettend langzaam in vergelijking en dus niet verstandig om te gebruiken wanneer je op hoog niveau gaat spelen in bijvoorbeeld Counter-Strike.

 

MSI gaming scherm kopen

MSI gaming scherm kopen? MSI is wellicht een van de bekendste merken bij de gamers. Dit is uiteraard niet voor niets, MSI levert kwalitatief goede producten, wat ook terug te zien is in de MSI gaming schermen. Een MSI gaming scherm kopen is dan ook zeker geen verkeerde keuze als je jouw game ervaring naar een hoger niveau wilt tillen.

 

Flat of curved monitor kopen

Binnen ons assortiment vind je zowel flat als curved monitoren. Een curved monitor is een beeldscherm met een lichte buiging, curve, erin. De vraag naar curved gaming monitoren heeft een stijgende lijn, steeds meer gamers kiezen voor curved in plaats van flat monitoren. Dat is natuurlijk niet voor niets, curved is inmiddels qua prijs nagenoeg gelijk aan een flat beeldscherm, maar is net wat meeslepender en geeft een comfortabele kijkervaring.

Gratis verzending vanaf €500

30 dagen bedenktijd

3 jaar garantie op PC's

Vandaag besteld, morgen in huis

Mint ICT B.V. KvK Nummer 83249575 | BTW Nummer NL862792277B01