Gaming Monitors

Een gaming monitor zorgt ervoor dat de prachtige graphics en de hoge FPS die je game PC uitspuugt pas écht tot hun recht komen. Het verschil met normale monitoren is simpel: Een gaming monitor is gebouwd op snelheid. Er is zo weinig mogelijk vertraging tussen jouw input en wat er op het scherm gebeurt, zodat je lichaam naadloos aansluit op de game. Door de hoge verversingssnelheden en lage responstijden blijft alles haarscherp, zelfs als er razendsnel meerdere vijanden door je scherm schieten. Met een gaming monitor komt je game PC pas écht tot zijn recht en heb je een gigantisch voordeel tegenover je competitie.

Wat is hertz (Hz)?

Wat is hertz? Als je monitor 120 Hz heeft, wordt het beeld op je monitor 120 keer per seconde ververst. Wanneer je games speelt die op een hoge snelheid worden gespeeld, zoals bijvoorbeeld shooters, dan wil je altijd zo recent mogelijke informatie op je scherm hebben. Je kunt dan namelijk sneller reageren. Ook worden de beelden vloeiender bij hogere Hz. Vaak is het dan verstandig om een monitor te kiezen met een hoge verversingssnelheid of refresh rate. Dit wordt uitgedrukt in Hertz (Hz), waarbij normale monitoren over 60Hz beschikken, hebben gaming monitoren veelal 120 of 144Hz panelen en ondersteuning voor FreeSync of G-Sync wat ervoor zorgt dat wanneer je game pc het aankan, de framerate (FPS) op gelijke hoogte wordt gezet als je ververs snelheid, bij een 144Hz paneel dus op 144 FPS. Zo wordt ervoor gezorgd dat het beeld scherp en soepel blijft wanneer snelle bewegingen of acties plaatsvinden in de game.

 

144 Hz monitor

Wil je een 144 Hz monitor? dan heb je bij Redux Gaming voldoende keuze. We bieden diverse 144 Hz monitoren (of hoger) in verschillende resoluties en groottes. Kies bijvoorbeeld voor een 24 inch monitor of een 27 inch monitor.

 

Responstijd Monitor (ms)

De responstijd van je monitor is ook een belangrijke factor in de game wereld. Vooral op competitief niveau is het verstandig om een beeldscherm te nemen met een snellere responstijd. Deze snelheid wordt uitgedrukt in milliseconden en hoe minder ms, hoe beter. Waar merk je dat dan aan? De responstijd zegt iets over hoe snel een pixel van kleur verandert. Hoe lager die is, hoe scherper jouw beeld blijft bij het weergeven van snel bewegende beelden. Speel je dus shooters of andere games waar je constant snel om je heen moet kijken of vijanden razendsnel door het beeld schieten, dan wil je een zo laag mogelijke responstijd. Is de responstijd te hoog, dan wordt het één grote waas en zijn vrienden en vijanden niet meer van elkaar te onderscheiden. Een lage ms geeft je dus een competitief voordeel tegenover je tegenstanders.

 

MSI gaming scherm kopen

MSI gaming scherm kopen? MSI is wellicht een van de bekendste merken bij de gamers. Dit is uiteraard niet voor niets, MSI levert kwalitatief goede producten, wat ook terug te zien is in de MSI gaming schermen. Een MSI gaming scherm kopen is dan ook zeker geen verkeerde keuze als je jouw game ervaring naar een hoger niveau wilt tillen.

 

Flat of curved monitor kopen

Binnen ons assortiment vind je zowel flat als curved monitoren. Een curved monitor is een beeldscherm met een lichte buiging, curve, erin. De vraag naar curved gaming monitoren heeft een stijgende lijn, steeds meer gamers kiezen voor curved in plaats van flat monitoren. Dat is natuurlijk niet voor niets, curved is inmiddels qua prijs nagenoeg gelijk aan een flat beeldscherm, maar is net wat meeslepender en geeft een comfortabele kijkervaring.

Transparant over onderdelen & prestaties

Met kwaliteitscertificaat

Veilig & verzekerd verzonden

Toegang tot exclusieve Redux Community

Mint ICT B.V. KvK Nummer 83249575 | BTW Nummer NL862792277B01