Welke gaming pc heb je nodig voor Fortnite

Check onze video over welke gaming pc je nodig hebt voor Fortnite en onze tips die daarbij komen kijken:

Wil je liever lezen? Ga dan verder hieronder:

Allereerst, Fortnite kennen we natuurlijk als een van de meest bekende battle royale games van dit moment, met grote namen zoals Ninja die deze game non-stop streamen! Op een eiland droppen met 100 mensen en proberen te overleven was nog nooit zo leuk geweest, vooral met de nieuwe map die recent is uitgekomen. Wie niet weet wat Fortnite is heeft wel echt onder een steen geleefd het afgelopen jaar en zouden we adviseren eens te kijken naar een artikel wat we hebben geschreven als gids voor ouders waar ook in staat omschreven wat Fortnite precies is en inhoudt.

Vanaf de a20 is Fortnite al goed speelbaar, maar voor deze game raden we minimaal een a30 of i20 aan om op hoge instellingen op 1080p eenvoudig die 60 FPS te halen.

Momenteel gemiddeld 107 FPS op de a40 en 115 FPS op de i30, beiden kosten 699 euro, maar let wel op dat de a40 betere multi-core prestaties heeft waardoor je bijvoorbeeld hiermee beter kunt gamen op een scherm en een film kijken op het andere scherm.

Voor degenen die op een 1440p scherm spelen, zullen een framerate van 66 op de a40 halen en 71 op de i30.

Verder is het ook handig om te weten dat de i30 en a40 over een Nvidia GTX 1660 beschikken van MSI, waarop de nieuwe versie van NVENC encoding (versie 2) beschikbaar is. Deze nieuwe versie van GPU encoding geeft je de mogelijkheid om te streamen zeer mooie kwaliteit zonder prestatieverlies ingame! Volgens Nvidia zelfs gelijk aan CPU encoding op ‘faster’ preset in OBS. Super handig dus wanneer je streamt op Twitch of aan het opnemen bent voor YouTube.

 

We hameren op 60 FPS, waarom?

60 frames per seconde is nodig omdat het aantal FPS gelijk moet zijn aan de frequentie van de monitor, dit is meestal 60Hz. Momenteel zijn er ook monitoren van 75 of 144 en zelfs 240Hz, dan kun je natuurlijk wel raden wat de FPS moet zijn die daarbij komt kijken! Op die manier wordt het ook logischer dat PC’s zwaardere hardware nodig hebben om deze framerates te kunnen  halen en waarom ze die moeten halen. Althans wanneer je echt soepel beeld wilt hebben!

 

 

 

 

 

 

Transparant over onderdelen & prestaties

Met kwaliteitscertificaat

Veilig & verzekerd verzonden

Toegang tot exclusieve Redux Community

Mint ICT B.V. KvK Nummer 83249575 | BTW Nummer NL862792277B01