Wat is de beste PC voor Fortnite?

We kunnen er hier bij Redux gaming niet omheen: Fortnite is een van de populairste spellen onder onze kopers. De vragen vliegen ons dan ook om de oren: Wat heb ik nodig voor Fortnite? Hoe veel FPS haal ik in Fortnite? Kan ik 144fps halen op dit en dit model?

Vandaag gaan we al jullie vragen voor eens en voor altijd beantwoorden. We hebben enkele builds samengesteld, perfect voor elk budget, toegespitst op jullie favoriete game: Fortnite.

Laten we beginnen met de minimale benodigdheden voor Fortnite. Epic games, de maker van fortnite, zegt hierover het volgende:

Minimaal: Core i3 2.4GHz, 4GB RAM, Intel HD graphics 4000 (een chip uit 2012).

Aanbevolen: Core i5 2.8GHz, 8GB RAM, GTX 660 of HD7870.

Helaas wordt er bij dit soort aanbevelingen door game makers nooit bij gezegd hoe veel FPS je dan haalt en op welke resolutie en instellingen er dan gespeeld wordt. Daarom hebben wij een analyse gemaakt van de beste onderdelen voor fortnite en daarmee de beste PC’s voor Fortnite samengesteld. We tellen wel alleen hardware mee die redelijk recent is en goed verkrijgbaar is. We zijn eigenlijk van drie soorten settings uitgegaan. Low (alleen bij de eerste build), competitive (alles op low, render resolution op 100, view distance op epic), en epic.

 

De eerste PC: De beste PC om Fortnite zo goedkoop mogelijk te spelen (Redux Gamer Entry A20)

Onze missie bij deze PC is om fortnite fijn speelbaar te krijgen op 60+ fps en 1080p, maar verder hebben we alles op low.

A10

De logische keuze is hier natuurlijk een CPU met een geïntegreerde GPU. Dat is een Processor met een soort kleine videokaart aan boord en dat spaart een hoop geld. Dit soort chips bieden goede prestaties voor de prijs en dat is wat we moeten hebben in dit geval! Onze keuze is na enige twijfel toch gevallen op de Ryzen 5 3400G. Deze is in staat om je redelijk stabiel meer dan 60 fps te geven. Wil je nog meer geld besparen dan is de Ryzen 3 3200G een optie, maar die heeft geen SMT en dus maar de helft van de threads, en drie GPU Compute cores minder. Je kunt door de render resolution te verlagen zelfs nog hogere framerates halen. Let wel dat deze framerates gemiddelden zijn, in bijvoorbeeld een drukke endgame kunnen ze lager worden. Dat is natuurlijk het nadeel van een goedkoper systeem.

Het werkgeheugen fungeert in dit systeem ook als het videogeheugen, Dus het is belangrijk dat dat genoeg is en ook een beetje snel is. We zijn voor 8GB geheugen in dual channel gegaan, met een snelheid van 3000MHz. Dat is voldoende voor vrijwel alle games, en de hoge snelheid zorgt voor maximale performance van de APU. Verder zijn we gegaan voor een nette SSD van 240GB, voldoende voor meer dan alleen Fortnite en gewoon heel snel.

 

De tweede PC: De beste PC voor Fortnite op 1080p, Epic settings (Redux Gamer Entry A40)

Deze PC is misschien wat waziger omschreven, maar dit is naar onze mening de beste koop om Fortnite te spelen. Het is een goed gebalanceerde PC die het spel goed aankan, maar waar geen geld is verspild aan onnodigheden. Je haalt makkelijk 60+ fps op epic settings, maar je kunt de instellingen ook een tikkie verlagen om nóg hogere framerates te halen. Op competitieve instellingen (alles op low en view distance op epic) haal je gemiddeld zo’n 200 FPS, wat deze PC ook geschikt maakt om te combineren met een 240Hz monitor.

Redux Gamer Entry a40

De GPU in deze build is een Nvidia GTX 1650 Super geworden. Deze GPU heeft 4GB videogeheugen en dat is meer dan genoeg voor Fortnite op 1080p, maar eigenlijk is dit sowieso een van de beste GPU’s van dit moment als je kijkt naar performance die je krijgt voor de prijs. Niet alleen voor Fortnite dus.

De CPU in deze build is een Ryzen 3 3100 geworden. Dat is een quad core chip met SMT, dus acht threads. Verder gebruikt deze chip de ZEN 2 architectuur en heeft hij een maximale kloksnelheid van 3.9GHz.

We hebben wederom gekozen voor 8GB werkgeheugen in dual channel op 3000MHz. 8GB is gewoon genoeg voor vrijwel alle games en doordat het werkgeheugen op dual channel en 3000MHz loopt komt de processor goed tot zijn recht.

De SSD is deze keer een maatje groter, 480GB. Genoeg voor een aantal games en lekker snel.

 

De derde PC: De beste PC voor Fortnite op 1440p, Epic settings (Redux Gamer Premium A170)

Veel populaire gaming monitors op dit moment combineren een resolutie van QHD (1440 x 2560 pixels) met een formaat van 27 inch. Zo heb je een groter scherm zonder dat je de scherpte van een 24 inch full HD scherm verliest.

Redux Gamer Premium a160

Om stabiel boven de 60 fps te halen op epic settings hebben we moeten kiezen voor een RTX 2060 Super. Die houdt het spel netjes boven de 60 en dropt er vrijwel niet onder. De gemiddelde framerate lag in onze analyse rond de 90 FPS. Verlaag je de instellingen echter naar competitieve settings (alles low en view distance op epic), dan verhoog je je framerate naar 200+ fps, wat dit ook een super goede PC maakt voor competitief Fortnite op een 1440p 144hz monitor.

De CPU is bij Fortnite erg belangrijk, vooral omdat de framerate in de endgame nog wel eens wil droppen als die niet snel genoeg is. Daarom hebben we gekozen voor een Ryzen 5 3600. Dat is een 6-core processor die gebruikt maakt van Zen 2 architectuur en SMT, dus hij heeft twaalf threads. De maximale kloksnelheid ligt op maar liefst 4.2GHz!

In deze prijsklasse mag er wel wat werkgeheugen bij, dus hier hebben we gekozen voor 16GB in dual channel op 3200MHz. De hoge snelheid en dual channel zorgen er weer voor dat de processor maximaal tot zijn recht komt.

Ten slotte is er een super snelle NVMe SSD van 1 TB voor al je games.

 

De laatste PC: De ultieme Fortnite PC (Redux Gamer Xtreme A250)

Deze laatste PC is misschien een beetje onrealistisch voor sommigen, maar hey, we mogen ook een beetje dromen van zo’n dikke PC als die van Ninja en Shroud.

Redux Gamer Xtreme a250

Deze PC kan Fortnite aan op Epic settings op 1440p met gemiddeld ongeveer 140FPS, perfect voor als je een 144Hz monitor hebt.

De GPU is, hoe kan het ook anders, een RTX 2080 Ti. Dit is de snelste gaming GPU van dit moment en dat blijkt, want hij houdt de framerate op gemiddeld 140fps, terwijl we op 1440p epic settings spelen!

De CPU is een Ryzen 9 3900X geworden. Dit 12-core monster met vierentwintig threads en een maximale kloksnelheid van 4.6GHz kan letterlijk alles aan. Dus ook Fortnite 😉

Het werkgeheugen bestaat uit vier sticks van 8GB, dus in totaal 32GB werkgeheugen in dual channel op 3200MHz.De SSD is weer een razendsnelle 1TB NVMe SSD.

 

Dit waren onze Fortnite builds! Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen met de keuze voor je nieuwe game PC. Als je vragen of opmerkingen hebt, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn beschikbaar via mail, telefoon en via de website chat en we hebben zelfs een Discord Server die iedereen kan joinen!

 

 

 

 

 

3 jaar garantie op PC's

Laagste prijsgarantie

Webwinkel Keurmerk

Niet goed, geld terug

Gratis verzending vanaf €100,-

Redux Gaming is onderdeel van Desk Heroes B.V. KvK Nummer 72179171 | BTW Nummer NL859017527B01 | BTW Nummer BE0759758636