De beste monitor voor jouw budget

Je wilt een nieuwe gaming monitor kopen die past in jouw budget. Gelukkig hebben wij voor elk budget de perfecte MSI Gaming Monitor. Vandaag kijken we naar de MSI MPG27CQ2. Een scherp geprijsde monitor die qua prestaties concurreert met duurdere monitors.

De MSI MPG27CQ2

Laten we beginnen met de specificaties. Deze monitor heeft een adviesprijs van 499 euro. Voor die prijs krijg je een curved Quad HD (1440 x 2560) paneel met een verversingssnelheid van 144Hz. Het is daarnaast een VA-paneel, wat zorgt voor een goed contrast en bovengemiddelde kleurweergave. Door de kromming in het scherm zit je meer in het spel en zijn de kleuren uniformer.

Qua aansluitingen zit je sowieso goed bij deze monitor. Er is zijn een DisplayPort- en twee HDMI-aansluitingen aanwezig. Daarnaast kun je je headset op de monitor aansluiten en beschikt hij over een USB-hub voor bijvoorbeeld je muis en toetsenbord, of om je telefoon aan op te laden.

De monitor heeft een mooie behuizing met een echt gamer-uiterlijk. Er is RGB-verlichting aanwezig om je monitor te matchen met de rest van je setup. Verder kun je het scherm in hoogte verstellen en naar voor of naar achter kantelen.

MSI Optix MPG27CQ2

Aanvullende informatie over LCD-panelen

De beeldkwaliteit en de kijkervaring bij een monitor hangen vooral af van het gebruikte paneel. Er zijn ruwweg drie soorten LCD-panelen: TN-panelen, VA-panelen en IPS-panelen.

TN-panelen zijn het goedkoopst en hebben meestal de minste motion blur. Daardoor zijn ze gewild bij gamers die bijvoorbeeld snelle shooters spelen.

VA-panelen zijn wat duurder, maar hebben ook betere kleuren en veel beter contrast. Dat wil zeggen dat ze goed donkere scenes kunnen weergeven in films en games.

IPS-panelen zijn het duurst en hebben de beste kijkhoeken en kleuren en een goed contrast. De duurste monitors hebben meestal IPS-panelen.

Let wel: TN-panelen zijn gewild om hun snelle reactietijd, maar veel VA- en IPS-panelen hebben tegenwoordig trucjes in huis waardoor die net zo snel kunnen zijn.

 

Bekijk ons volledige aanbod monitoren.

Transparant over onderdelen & prestaties

Met kwaliteitscertificaat

Veilig & verzekerd verzonden

Toegang tot exclusieve Redux Community

Mint ICT B.V. KvK Nummer 83249575 | BTW Nummer NL862792277B01