Hands-on met een budgetvriendelijke gaming stoel

Gaming stoelen, het is ondertussen een beetje een meme geworden. Waarom zijn die mensen op twitch allemaal zo goed? Omdat ze een gaming stoel hebben. Heb je last van lage framerates? Koop een gaming stoel! Even serieus. Een van de grootste redenen waarom mensen een gaming stoel kopen, is omdat ze er vet uit zien. Het uiterlijk en de vorm zijn gebaseerd op stoelen uit raceauto’s. Vooral als ze bij het kleurenschema van je setup passen, kan een stoel de boel echt mooi afmaken. Maar zitten ze ook echt lekker?

Corbeau RXC Racing Seat | FIA Motorsport Seats | Corbeau Seats

Maakt een gaming stoel je beter?

Ik ben sinds een maand of twee ook overgestapt op een gamestoel, en ik moet zeggen dat het een hoop voordelen heeft gehad voor mij, hoewel jouw resultaten natuurlijk af kunnen wijken.

Ik ben ten eerste beter, rechter en hoger gaan zitten. Daardoor heb ik ook mijn scherm hoger gezet waardoor ik nu eigenlijk gewoon recht zit en recht vooruitkijk. Dat is natuurlijk veel beter voor je rug en nek, en ik weet dat ik nu misschien als je vader en moeder klink, maar dat is gewoon ontzettend belangrijk. Ik kreeg vaak na een paar uur een vreemd gevoelloos gevoel rond mijn schouderbladen en uiteindelijk gewoon pijn. Dat heb ik nu niet meer.

Omdat ik hoger en rechter zit steunt mijn arm nu niet meer op de tafel maar op de armleuning van mijn stoel. Hierdoor heb ik veel meer bewegingsvrijheid met mijn muisarm en ik merk echt, geen grapje, vooruitgang in mijn aim hierdoor. Ik kan nu snellere en grotere bewegingen maken en daardoor heb ik mijn sensitivity kunnen verlagen waardoor mijn precisie is verbeterd. Ik was nooit fan van snipen, maar sinds een maand kan ik niet meer zonder mijn HDR in Warzone.

Het zijn dus niet alleen de looks, maar ook het comfort en de ergonomie. Laten we eens gaan kijken hoe dat zit bij de Genesis Nitro 440!

Genesis Nitro 440 Gaming Stoel – Zwart - Grijs

De Genesis Nitro 440

Wil je een voordelig geprijsde gaming stoel kopen, dan is de Nitro 440 van Genesis een van je beste opties. Hij is 100 tot 200 euro goedkoper dan bekende stoelen van topmerken. Wij hebben hem in een video uitgebreid bekeken. Wat ik fijn vind om te zien is de zwarte kleurstelling met enkele grijze accenten. Dat zorgt ervoor dat hij hoogstwaarschijnlijk bij je setup past. Wil je iets meer pracht en praal, dan is de Genesis Trit 500 met RGB misschien iets voor jou!

Natuurlijk kun je de hoogte verstellen, maar ook de hoek van de rugleuning. Ook kun je aan een knop aan de onderkant draaien om de “vering” van de stoel wat losser te maken. Er zijn twee kussens bijgeleverd die je makkelijk in hoogte kunt verstellen. Een is bedoeld voor je nek, en de ander voor je onderrug. Vooral die voor je onderrug is belangrijk. Die zorgt dat je niet doorgezakt gaat zitten.

De stoel zit naar mij mening hartstikke lekker. Ik heb hem getest aan een bureau van 72 cm hoog. In principe zijn alle bureaus tussen de 70 en de 75cm hoog, dus waarschijnlijk is hij voor jou ook prima.

De prijs van de stoel is natuurlijk laag en dat ga je toch ergens zien. Het materiaal is bijvoorbeeld niet van hele hoge kwaliteit. De stoel bestaat vooral uit synthetische stof, plastic en een soort nepleer. Toch voelt hij stevig aan en je hoort me ook niet zeggen dat hij er daardoor niet goed uitziet. Wat ik nog mis zijn verstelbare armleuningen, hoewel ze we een fijne hoogte hebben voor het bureau dat ik hier gebruik.

Conclusie

Een gaming stoel heeft wel degelijk iets goeds gedaan voor mijn houding en gaming prestaties. Daarbij ziet het er gewoon vet uit in je setup. De Nitro 440 is een goede keuze als je van deze voordelen wilt profiteren zonder al te veel uit te geven. Op zoek naar een gamestoel? Bekijk hier ons volledige aanbod.

3 jaar garantie op game PC’s

Veilig & verzekerd verzonden

Voor gamers & esporters

Gemakkelijk te upgraden

Mint ICT B.V. KvK Nummer 83249575 | BTW Nummer NL862792277B01